Webbureau

Restaurant hjemmeside: Lav en hjemmeside til restaurant

restaurant-hjemmeside-app

I disse dage kan en virksomhed – uanset branche – sjældent slippe af sted med ikke at have en dedikeret professionel hjemmeside. En tilstedeværelse på nettet sikrer, at eksisterende kunder kan holde sig orienteret, og potentielle nye kan hurtigt finde dig og dit produkt- samt servicetilbud. Men hver branche har forskellige behov. Derfor skal din restaurant hjemmeside ikke kun være en kopi af traditionelle virksomhedssider. Men hvor starter du, når du bygger en hjemmeside til restaurant?

Hvad er fordelene ved at have en hjemmeside til din restaurant?

Mange gæster foretrækker at tjekke en restaurant-menu, før de besøger et spisested. Hvad er maden? Hvad er prisklassen? Passer stemningen til deres humør? En effektiv restaurant hjemmeside kan derfor gøre det nemmere for besøgende at finde den rigtige restaurant.

restaurant-hjemmeside-menu

At have din egen professionelle hjemmeside kan også være med til at lokke potentielle kunder til at overveje din restaurant i første omgang. Folk som leder efter en hyggelig middagsplads eller et sted at hente en snack ind imellem, henvender sig ofte til søgemaskiner. Når du har bygget din hjemmeside efter SEO-retningslinjer, kan du regne med, at nye kunder tjekker ind. Ved at inkludere en nyttig rutebeskrivelse kan du være sikker på, at nye kunder nemt kan finde dig.

Naturligvis fortsætter branchens hovedforretning med at foregå på stedet, men en god restaurant hjemmeside vil gøre det lettere for dig at udvide din forretning. For eksempel foretrækker kunder i stigende grad at bruge online reservationssystemer til at bestille deres bord til en aften ude. Spisesteder, der også tilbyder takeaway eller leveringstjenester, kan tilføje en interaktiv menu til deres hjemmeside, hvorigennem kunder kan bestille direkte.

find-hyggelig-restaurant-online

Hvorfor det nu er endnu vigtigere at have en hjemmeside til restaurant

Restaurationsbranchen var en af ​​de brancher, der var hårdest ramt af coronavirus-pandemien. Mens andre industrier formåede at gå over til hjemmekontoret, var få sådanne muligheder tilgængelige for restaurationsbranchen. Men mulighederne var der, de fleste brugte hjemmeside til restaurant til at forblive tilgængelige for deres gæster. Restauranter der tilbyder takeaway, bør sørge for, at disse muligheder er nævnt på deres hjemmeside. Et interaktivt bestillingssystem til takeaway eller levering lokker besøgende til at forkæle på trods af lockdowns.

Selv uden et dedikeret system til at bestille gennem, kan en restaurant hjemmeside være nyttigt i tider med coronavirus-pandemien. Brug din blog (måske i kombination med sociale medier) til at informere kunderne om din virksomheds aktuelle tilstand og holde kontakten med loyale kunder.

restaurant-hjemmeside-onlinebestilling

Som digital partner er MyOnline her for at hjælpe. Vores dedikerede service giver masser af information til at støtte dig i disse udfordrende tider.

Byg en restaurant hjemmeside: hvad er mulighederne?

Det er nemt at oprette en hjemmeside i disse dage, og du har masser af forskellige muligheder at vælge imellem. De dage, hvor man skulle have kendskab til PHP eller i det mindste HTML og CSS er forbi – selvom det kan være nyttigt. Du kan enten gøre brug af forskellige værktøjer eller hyre en ekspert.

Content Management System (CMS)

Et Content Management System (CMS) er en software, der er skabt specielt til at publicere indhold online. Ved hjælp af skabeloner og plugins er det nemt at designe et websted med et CMS. At lave en restaurant hjemmeside med WordPress kræver dog en smule knowhow. Mange muligheder er tilgængelige. Men du skal normalt budgettere med webhotel og nogle udvidelser. Det er værd at få et overblik og sammenligne forskellige CMS-muligheder, inden du går i gang, så du kan træffe den rigtige beslutning.

Hjemmesidebyggere

En restaurant hjemmesidebygger er et brugervenligt onlineværktøj, der giver dig mulighed for at oprette en hjemmeside til din virksomhed på få minutter. Du kan vælge mellem forskellige byggeklodser, der kan arrangeres og tilpasses, så de passer til dine behov. Brugervenlighed kommer dog på bekostning af individualitet. Når du arbejder med en restaurant hjemmesidesbygger, vil du dog være begrænset til de skabeloner, softwaren leverer. På lang sigt kan er det også blive meget dyre at bruge en hjemmesidebygger, da deres abonnement priser er høje. Dermed er der heller ikke det helt store fra dem der er gratis, da der som regel er begrænset SEO muligheder, hvilket er det vigtigste, når det kommer til at blive fundet på nettet.

Webdesigntjenester

Nogle hostingudbydere tilbyder en dedikeret designservice ud over grundlæggende tekniske tjenester. Disse giver kunderne mulighed for at trække på hjælp fra specialister til at samarbejde om designet af deres hjemmeside baseret på individuelle kunders behov. Du behøver hverken teknisk knowhow eller specialviden om designemner. Personalet i en designservice tager sig normalt af alle aspekter af hjemmesideoprettelsen. Du skal bare fortælle dem, hvad det er du vil have, hvilket frigør dig værdifuld tid, så du kan fokusere på andre områder af din virksomhed.

Webdesignbureauer

En anden mulighed for at få hjælp, når du designer din restaurant hjemmeside, er de tjenester, der leveres af professionelle webdesignbureauer. Når du arbejder med fagfolk, er himlen grænsen, og du vil have masser af kreativ frihed til at designe din hjemmeside. Alt, hvad der er teknisk muligt, kan realiseres af specialister. Designere sikrer også, at din restaurant tilstedeværelse på nettet ser pæn ud, hvilket kan medfører til et større antal konverseringer.

online-betaling-hjemmeside

Hvad er den bedste løsning til at bygge et restaurant hjemmeside?

Der er tre ting, du bør overveje, når du vælger den bedste mulighed for dit webstedsdesign: individualitet, knowhow og dit budget. Hvis du foretrækker en meget unik hjemmeside, men mangler den nødvendige knowhow, skal du acceptere de højere omkostninger for en specialist. Hvis en enkel, men elegant hjemmeside er tilstrækkelig, uden det helt store og begrænset online tilstedeværelse, kan du oprette en ved hjælp af en hjemmesidebygger.

Hvilke elementer skal en restaurant hjemmeside have?

Designet af din restaurant hjemmeside skal matche dine mål. En one-pager – som kan være en elegant webdesignløsning – er ofte ikke nok for virksomheder i restaurantbranchen. Normalt vil du medtage nogle af følgende undersider:

  • Forside
  • Menu
  • Lokale
  • Bookingsystem
  • Bestillingssystem
  • Nyheder
  • Om os
  • Beliggenhed
  • Kontakt

Forsiden

Besøgende på dit websted vil normalt støde på din forside først. Dette er det første indtryk, så få det til at tælle. Vis et eller to billeder af retter eller stemningen inde i din restaurant. Hjemmesiden kan også indeholde dine åbningstider.

Menuen

Menuen er det, der får din restaurant til at skille sig ud. En virtuel menu er en anbefalet funktion til alle restauranter. Mange spisesteder og barer leverer deres menu i .pdf-format, fordi det er nemt at tilpasse senere hen. Det er især nyttigt, hvis du har til hensigt at ændre din menu regelmæssigt. Men det kan give nogle problemer, når hjemmesiden indlæses på en smartphone eller tablet. Derfor anbefales det at integrere menuen direkte på hjemmesiden. Hvis du har professionelle billeder af dine retter, bør du implementere dem i menuen. Billeder lokker smagsløgene!

lokale-siddepladser

Lokalet

Gæster kommer normalt ikke kun for at få maden, de vil også gerne nyde stemningen. Det er værd at tilføje et par billeder af dine lokaler, så potentielle besøgende kan få en bedre idé om, hvad de kan forvente. Det er endnu vigtigere, hvis din virksomhed tilbyder festreservationer. Rummets størrelse og antallet af gæster, der kan sidde, kan være værdifulde tilføjelser.

Reservation

Bordreservationer er nyttige for både restauratøren og gæster. Det er en god idé at gøre det så nemt som muligt for gæsterne at bestille bord. Et brugervenligt reservationssystem på din hjemmeside har mange fordele: Folk, der allerede bruger din hjemmeside, kan reservere bord hurtigt og nemt. For restaurantejere reducerer et reservationssystem den indsats, der kræves for at tage imod reservationer.

Bestillingssystem

Hvis du tilbyder takeaway afhentning eller har leveringsservice, er det værd at overveje et dedikeret bestillingssystem. På den måde slipper dine kunder for at række ud efter telefonen og kan i stedet fokusere på at gennemse din menu. Der er masser af eksterne tjenester, der leverer udvidelser til din hjemmeside, hvor de tager nogle procenter af din omsætning. Disse softwareudvidelser integrerer normalt også betalings- og øjeblikkelige betalingsmuligheder.

Nyheder

Der sker altid noget derude, og du vil måske dele dine seneste nyheder med dine gæster. Uanset om det er begyndelsen på en ny sæson og en opdateret menu, eller du har tilføjet den særlige vin til vinkortet. Nyhedsbidder er nemme at dele, når du opretter en blog. De giver en god mulighed for dine gæster til at kigge bag gardinet og forbinde dig tættere med din virksomhed. Link din blog med dine sociale medier for nem og produktiv postering af indhold.

kvalitet-billede-restaurant-hjemmeside

Om

Mens fokus på en restaurant hjemmeside normalt er menuen, er det personalet og ledelsen, der er hjertet og sjælen i etablissementet. Præsentér din virksomhed og personale på en underside for at give din hjemmeside et personligt touch. Du kan tilføje et billede af hele holdet til denne side.

Beliggenhed

Mange mennesker henvender sig til en restaurant hjemmeside for at finde dens adresse. Det er en god idé at oprette en dedikeret underside til dette formål. Her kan du give tips til “hvordan du finder os”. Denne form for information er afgørende, når din virksomhed et lidt skjult sted. Oplysninger om offentlige transportforbindelser er også nyttige, og mange besøgende på webstedet vil sætte pris på det. Ved at inkorporere Google Maps kan du give optisk navigationshjælp.

Kontakt

Det er vigtigt, at kunderne hurtigt kan komme i kontakt med dig. En separat underside bør angive forskellige kontaktmuligheder. Oplys dit telefonnummer samt din e-mailadresse. En interaktiv kontaktformular gør det endnu nemmere at komme i kontakt. Besøgende på din restaurant hjemmeside skal blot indtaste deres forespørgsel i tekstfeltet og trykke på “send”.

Opbygning af en restaurant hjemmeside

Uanset hvilken mulighed du vælger for at oprette din restaurant hjemmeside, er en effektiv tilstedeværelse på nettet baseret på nogle almindelige trin, du skal følge – fra at vælge det rigtige domæne til at øge din websides profil.

Score med det rigtige domæne

Et domæne er din virksomheds webadresse. Det er normalt det første, besøgende ser, når de får adgang til din restaurant hjemmeside. Derfor er det vigtigt at vælge det rigtige navn. Et godt webdomæne skal være let at huske og unikt. Med hensyn til søgemaskineoptimering er det værd at tilføje din restaurant placering til URL’en, især hvis der kan være flere restauranter med samme navn. Tilføj blot en bindestreg for at gøre det.

Gå efter et harmonisk design

Designet af din hjemmeside skal matche din restaurant. Hvis din lokalitets interiør er minimalistisk, kan din online tilstedeværelse efterligne det. Hvis dit etablissement derimod er mere rustikt, bør dette være synligt på hjemmesiden.

design-website

Men en professionel hjemmeside er ikke det samme som boligindretning. Der er forskellige regler at overveje. Når det kommer til brugercentreret design, er brugeroplevelsen i fokus. Brugeren skal nemt og intuitivt kunne se den ønskede information. Denne type webdesign betyder, at hjemmesider kan tilgås på en mobilenhed lige så nemt som på en pc eller tablet.

Tilføj indhold til din restaurant hjemmeside

Det rigtige design sikrer, at fokus på din hjemmeside – indholdet – forbliver i forgrunden. Tekst og billeder er kernen i din online tilstedeværelse. Det er grunden til, at gæster trods alt besøger dit websted. Så tag dig god tid her. Du bør oprette indhold, der har følgende funktioner:

Informativ: Generelt vil besøgende på webstedet lede efter specifikke oplysninger. Sørg for, at dette er fremhævet og er i forgrunden. Gem ikke information bag lange tekststykker. Normalt er mindre mere her!

Aktuelt: Skulle dine åbningstider ændre sig, eller du tilpasser menuen, skal du sørge for, at disse oplysninger tilføjes online med det samme. Ellers kan det føre til misforståelser.

Organiseret: Pas på stave- og grammatikfejl i din tekst, og sørg for, at billederne er godt placeret på tværs af hjemmesiden. Stavefejl kan virke uprofessionelle og kan være et dårligt udseende for din virksomhed.

Nyttigt: Overvej nyttige funktioner som interaktive kort eller en reservationsformular. Det efterlader et positivt indtryk hos gæsterne, allerede inden de besøger din restaurant.

Publicer og markedsfør din restaurant hjemmeside

I bedste fald kan din tilstedeværelse på nettet vinde nye gæster til din virksomhed. For at offentliggøre dit websted skal det justeres til søgemaskineoptimering (SEO). Forskellige faktorer kan have indflydelse på, om din hjemmeside kan findes af Google og andre søgemaskiner:

Nøgleord: Tilføj vigtige søgeord til dit websted. Dette kan omfatte den type køkken, du serverer (f.eks. “italiensk”, “lokal”, “gode middag”) og placeringen af ​​din restaurant (f.eks. “København, “Århus”, “Odense”).

Ydeevne: Sørg for, at din hjemmeside indlæses hurtigt og vises lige så godt på mobile enheder (smartphones og tablets).

Lokal SEO: Google giver mulighed for at oprette en profil direkte på søgemaskinen. Tjenesten ved, hvor din restaurant ligger og kan informere folk, der søger efter den.

Sociale medier: Opret en social medieprofil og link din hjemmeside til den. På denne måde kan du vinde flere kunder og nemmere holde kontakten.

Websitevurderinger: Tilføj anmeldelser fra andre platforme til din hjemmeside. Det kan være fra Google My Business, Facebook, Tripadvisor eller Trustpilot. Google integrerer disse point og stjernebedømmelser i sine søgeresultater.

mad-online-bestilling

Hvis du beslutter dig for at designe din egen hjemmeside, behøver du ikke starte fra bunden. Webbyggere giver masser af skabeloner. Nogle skabeloner og temaer er designet specifikt til restaurant hjemmesider. Derimod kan du også få lavet en hjemmeside af en specialist. MyOnline kan tilbyde dig en restaurant hjemmeside til nok Danmarks bedste pris. Klik her for at se vores priser for webløsninger.